O meni

„Šta ćeš biti kad porasteš?“ Kao iz topa odgovorila bih „Stjuardesa.“ Mislila sam da jedino tako mogu da proputujem ceo svet. Jezici su mi još od detinjstva dobro išli pa sam odlučila da studiram španski. Zovem se Dara Kolić. Po struci sam diplomirani profesor španskog jezika i književnosti.

Tokom studiranja, želja da postanem stjuardesa pretvorila se u želju da postanem simultani prevodilac. Oduvek sam potajno maštala o tome da živim izvan Srbije i živela sam. Provela sam pola godine na Aljasci, drugom kraju sveta vodeći potpuno drugačiji život od onog na koji sam navikla. Promenila sam razne poslove, od studentskih do malo ozbiljnijih, rada na recepciji hotela i internacionalnog aerodroma. Vrativši se u Srbiju zaposlila sam se u jednoj prestižnoj kompaniji, ali ni taj posao me nije ispunio. Komplikovana sam, znam.

Mene ispunjavaju putovanja. Najsrećnija sam kada se spremam za naredno putovanje, kada lutam, istražujem, upoznajem druge gradove, države, kontinente, narode i kulture, jedem drugačiju hranu, pričam na stranom jeziku.

Do sada obišla sam preko 30 država na 4 različita kontinenta. Plivala sam sa divljim delfinima u Pacifiku, za dlaku izbegla brodolom, družila se sa kamilama i beduinima u pustinji, hranila irvase na Severnom Polu u dvorištu Deda Mraza. Doživela sam najlepše roze zalaske sunca na Karibima i Havajima, ali i imala bliski susret sa losom i kojotima u divljini. Pela sam se na piramide drevne civilizacije Maja u sred džungle i helikopterom obilazila havajske litice, jedne od najviših na svetu. Videla sam Auroru Borealis (polarnu svetlost) i od sreće zaplakala. Bilo je još mnogobrojnih doživljaja i nadam se da me oni najluđi tek očekuju. Svako dosadašnje putovanje obogatilo me je kao ličnost i naučilo lekcije koje nijedna škola, a ni fakultet nikad neće moći.

Na ovom sajtu deliću svoje priče i utiske sa putovanja. Nadam se da ćete uživati čitajući ih. Dobrodošli.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za putovanja, pišite mi na mail darakolic@gmail.com ili putem društvenih mreža.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Go top